Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

17. 02. 2018. 12:27 >> 12:24

NAPAD BOMBAŠA SAMOUBICE

U Nigeriji, 18 mrtvih, 22 ranjeno

U trostrukom samoubilačkom napadu na riblju pijacu na sjeveroistoku Nigerije, poginulo je 19 i povrijeđeno 70 osoba, saopštile su danas tamošnje vlasti koje napade pripisuju ekstremističkoj grupi Boko haram.

Eksplozije su se dogodile u Kondugi, oko 35 kilometara jugoistočno od Majdugurija, glavnog grada nigerijske savezne države Borno.

"Ukupno 19 osoba je poginulo i 70 je povrijeđeno. Dva bombaša samoubice napala su riblju pijacu a treći se digao u vazduh u blizini tog mjesta", navele su vlasti i dodale da su mnogi povrijeđeni u kritičnom stanju.

Vlasti su pripisale napad pripadnicima Boko harama, koji za sada nijesu preuzeli odgovornost.

U sukobu nigerijskih snaga i Boko harama od 2009. godine je poginulo 20.000 ljudi dok je 2,6 miliona u izbjeglištvu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније