Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 07. 2017. 21:50 >> 21:31
1

NESLAGANJE SA TRAMPOM

Portparol Bijele kuće podnio ostavku

Američki predsjednik Donald Tramp imenovao je danas novog direktora za komunikacije u Bijeloj kući, nakon čega je portparol Bijele kuće Šon Spajser podnio ostavku zbog neslaganja s Trampovim izborom, prenijeli su danas mediji u SAD. Spajsera je naslijedila Sara Hakabi Senders.

Tramp je izabrao pedesettrogodišnjeg njujorškog finansijskog stručnjaka Entonija Skaramučija za direktora za komunikacije, naveli su izvori bliski okruženju američkog predsjednika. Mediji su prenijeli da je novi direktor viđen danas u Bijeloj kući.

Skaramuči je zamijenio Majkla Dabkija koji je podnio ostavku 18. maja.

Spajser je od tada vršio i tu funkciju do novog imenovanja.

Mediji su naveli da je Spajser podnio ostavku zbog "dubokog neslaganja" s Trampovim izborom.

Prije nego što je Spajserova ostavka zvanično potvrđena iz Bijele kuće, Spajser se oglasio na Tviteru, kazavši da mu je bila privilegija i čast služiti državi i predsjedniku, kao i da će ostati na dužnosti do kraja avgusta.

"Bila je čast i privilegija služiti predsjedniku SAD Donaldu Trampu i ovoj predivnoj državi. Nastaviću da radim na ovoj poziciji u avgustu", objavio je Spajser na svom Tviter nalogu.

Spajser je potom za agenciju AP izjavio da se odlučio na ostavku kako bi Skaramučiju dao "priliku za svjež početak" i da je najbolje da novi direktor za komunikacije izgradi "svoju vlastitu operaciju".

Pohvalivši Skaramučija kao "čvrstog momka", Spajser je rekao da je bila čast i privilegija raditi za Trampa i SAD.

Kasnije je zvanično objavljeno da je Sara Hakabi Senders nova portparolka Bijele kuće.

U saopštenju koje je danas pročitala Hakabi Senders, Tramp je poručio da je "zahvalan" na radu koji je odlazeči portparol Spajser uložio "u korist njegove administracije i američkog naroda".

I novi direktor za komunikacije Skaramuči obratio se javnosti, rekavši da je Spajser pravi "američki patriota".

Entoni Skaramuči bio je hedž fond menadžer, jedan od Trampovih savjetnika i član tima za prenos vlasti na novog predsjednika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније