Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

07. 07. 2020. 19:10 >> 19:07

GVOZDENOVIĆ

Izbore organizovati uz poštovanje preporuka NKT-a

Izbori u Crnoj Gori biće organizovani po ugledu na razvijene zemlje, u kojima su se organizovali izbori u ovom periodu, uz poštovanje svih preporuka NKT-a, saopštio je potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović.

Gvozdenović se sastao juče sa ekspertima ODIHR Misije za procjenu potreba za parlamentarne izbore u Crnoj Gori- Vladimirom Misevom, starijim savjetnikom za nove tehnologije glasanja i Oleksijem Ličkovahom, savjetnikom za izbore, koji su u skladu sa svojim mandatom i na poziv crnogogorskih vlasti organizovali niz sastanaka sa predstavnicima crnogorskih institucija i civilnog sektora. 

Na samom početku sastanka Gvozdenović je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji i podršci koja je pružana Crnoj Gori u okviru rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, kojim je predsjedavao.

Takođe, istakao je zadovoljstvo činjenicom da su Posmatračke misije ODIHR-a u ranijim Izvještajima ocjenjivale izbore u Crnoj Gori kao izbore organizovane u mirnom i demokratskom duhu i u skladu sa reformisanim zakonoidavnim okvirom, uz korišćenje novih informacionih tehnologija za identifikaciju birača.

Takođe, osvrćući se na aktuelnu situaciju izazvanu epidemijom koronavirusa, Gvozdenović je uvjerio eksperte da se svakodnevno prati situacija i da se u skladu sa tim planiraju dalje aktivnosti, kao i da će se sa velikom pažnjom i po ugledu na razvijene zemlje, u kojima su se organizovali izbori u ovom periodu, organizovati izborni dan u Crnoj Gori, uz poštovanje svih prepporuka NKT-a. 

Misev je zahvalio na dobroj saradnji u prethodnom periodu i obavijestio potpredsjenika da će nakon što obave sastanke sa svim relevantnim subjektima u zemlji, dostaviti i krajnji izvještaj o procjeni potreba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније