Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

24. 05. 2020. 13:40   >>  13:48 8

BOJOVIĆ

"CG da se ugleda na Srbiju"

Predstavnici režima u Crnoj Gori ponovo manipulišu navodnom ugroženošću države, jer nemaju nikakve ekonomske rezultate kojima mogu da se pohvale, poručio je funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović.

On kaže da država Srbija, posebno predsjednik Aleksandar Vučić i vlada Srbije, posljednjih godina u kontinuitetu i u sve većoj mjeri pomažu srpske kulturne i naučne organizacije i institucije u Crnoj Gori.

“Da nije bilo recimo ove najnovije i najveće pomoći Srbije u iznosu od preko 1,6 miliona eura za srpska udruženja i institucije u Crnoj Gori one bi zasigurno bile ugašene. Vjerujem da će rad ovih organizacija i institucija posebno dobiti na značaju u vrijeme popisa koji je od suštinskog značaja za položaj srpskog naroda i očuvanje tradicionalnih vrijednosti na kojima Crna Gora počivala kroz vjekove”, naveo je Bojović.

Kaže da je vlast u Crnoj Gori, čak i u ovo vrijeme korone, pojačala represiju, diskriminaciju i progon Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda.

“Od posebnog je značaja puno jedinstvo Srpske pravoslavne crkve i aktivna uloga patrijarha Irineja. Jer ova borba u Crnoj Gori nije stvar samo eparhija u Crnoj Gori već je stvar svih eparhija Srpske pravoslavne crkve i čitavog desetomilionskog srpskog naroda. To što planira da formira vlast u Crnoj Gori ne bi bila crkva, već ispostava partije na vlasti ili nešto nalik sekti”, naveo je Bojović.

Posljednja izjava vladike Joanikija o nastavku litija jeste, kako kaže funkcioner DF-a, izraz želje i spremnosti vjerujućeg naroda da odbrane svetinje i pravoslavlje u Crnoj Gori.

“Upravo je vladika Joanikije na trojčindanskom saboru prošle godine pročitao zakletvu da ćemo životima braniti naše svetinje i on sa svima nama ostaje vjeran toj zakletvi”, navodi Bojović.

 Crna Gora, kako ističe Bojović, treba da iskoristi pozitivne trendove Srbije i da se u mnogo čemu ugleda na Srbiju.

“Crnoj Gori je neophodno saobraćajno povezivanje posebno sjevernog regiona kako bi se pokrenula uništena privreda i iskoristili prirodni resursi, ali je to jedino moguće ako se Crna Gora snažno osloni na Srbiju i u pogledu rekonstrukcije pruge i u pogledu povezivanja autoputeva”, zaključio je Bojović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније