Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila J.B.Č. ]

02. 06. 2020. 16:47   >>  18:18 15

PAŽIN

Uz dobru volju, blizu rješenja u dijalogu Vlade i SPC

Dijalog između Srpske pravoslavne crkve i Vlade biće nastavljen kad se za to ispune uslovi, a konačan uspjeh ponajviše zavisi od toga da li će obje strane u obnovljeni dijalog ući iskreno, u dobroj vjeri, uvažavajući argumente druge strane i bez političkih ultimatuma, saopštio je danas potpredsjednik Vlade Zoran Pažin odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Crne Gore.

U odgovoru na pitanje poslanika Andrije Mandića, Pažin je ocijenio da Vlada neće pristati na bilo kakve ultimatume, ali da s druge strane neće postavljati ni bilo kakve ultimatume sagovornicima.

"Treba povesti računa da učestalo vrijeđanje, omalovažavanje i nipodaštavanje institucija nimalo ne doprinosti uspjehu toga dijaloga. Vjerujem da može drugačije, da se o svim pitanjima može raspravljati na jedan način koji je dostojan sagovornika, sa jedne i sa druge strane", naglasio je Pažin.

Govoreći o litijama, naveo je da je potpuno legitimno u demokratskom društvu izražavati protest o bilo kojem društvenom pitanju.

"Ali na tu vrstu političkog pritiska, možete da dobijete jedino politički odgovor, a nama je potreban pravni dijalog, uz međusobno uvažavanje i uz uvažavanje argumenata druge strane", dodao je potpredsjednik.

Ocijenio je, takođe, da problem etnofiletizma, koji je jednako neprihvatljiv u društvu, kao i u samoj crkvi, predstavlja značajnu smetnju postizanju obostrano prihvatljivog rješenja.

"Ja mislim da niko u crkvu ne ide da bi ga nacionalno prebrojavali. Ako postoji dobra volja, da se spozna i ova dimenzija problema, veoma smo brizu rješenja", zaključio je potpredsjednik Vlade.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније