Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio Tivat; Objavila: M.M. ]

18. 09. 2019. 13:08 >> 13:07

IZBOR ZA MISS EARTH

Nikoleta putuje na Filipine sa tivatskim eko porukama

Nikoleta Rakočević iz Tivta predstavljaće Crnu Goru 26. oktobra na Filipinima na svjetskom izboru za Miss Earth, takmičenju ljepote koje se bavi promovisanjem ekološke svijesti.

 

Na događaju u Manili će učestvovati 146 zemalja, a prenos putem malih ekrana će pratiti preko 2,5 milijardi ljudi. Američka TV Fox će uživo prenositi takmičenje koje je prema broju zemalja učesnica i po publicitetu, zajedno sa izborom Miss world i Miss univerzum, najveći događaj ove vrste u svijetu. Takmičenje je osnovano 2001. godine od strane Carousel Productions sa namjerom da aktivno promoviše očuvanje životne sredine, a tokom svog mandata pobjednica učestvuje u raznim međunarodnim ekološkim projektima.

I obaveza nacionalnih predstavnica na takmičenju je da organizuju slične akcije u svojim gradovima.

Tako će Nikoleta, koja je inače na izboru u Ulcinju ovog ljeta dobila titulu Miss Earth Montenegro, ovih dana sa svojim prijateljima, a u saradnji sa tivatskim Komunalnim doo, organizovati čišćenje dijela Velikog gradskog parka. Takođe će u prostoru Porto Montenegra, zajedno sa njihovim timom, zasaditi nekoliko biljaka i tako svijetu poslati lijepe eko poruke iz svog grada i zemlje, prenosi Radio Tivat.

„Planiram još sličnih akcija u koje ću uključiti više mladih ljudi i tako raditi na podizanju ekološke kulture i jačanju brige o životnoj sredini kod mlađe populacije. Za nekoliko dana će na You Tubu biti predstavljen moj Eko spot, na kojem će se vidjeti najljepši kadrovi Crne Gore i mog grada Tivta„, kaže 18- godišnja Nikoleta koja idućeg četvrtka putuje na Filipine.

„Kao Miss Earth Montenegro daću sve od sebe da svoju zemlju predstavim u najboljem svjetlu. Posebno mi je zadovoljstvo sto ću na takmičenju nositi nošnju Crne Gore, taj nadaleko čuveni jedinstven i prepoznatljiv nacionalni kostim naše zemlje. Takođe ću imati detalje u kosi i na haljini sa cvijetom mimoze, koja krasi naše primorje i njen je simbol.

Na finalnoj večeri događaja ću nositi haljinu dekorisanu cvjetovima mimoze koju je uradila tivatska modna kreatorka, Radojka Tepavac, uz pomoć moje strine Jelene Rakočević koja će izraditi detalje na jedan cvjetovima. Radojka je inače kreirala sve moje haljine u spotovima i na bilbordima a koji će uskoro biti postavljeni širom Crne Gore.

Zahvaljujem se ovoj izuzetnoj tivatskoj dizajnerki, kao i svim ostalim sponzorima čije će se imena uskoro naći na zvaničnom sajtu Miss Earth . To su Opština Tivat koja je najavila da će pomoći moj odlazak na Filipine, zatim Vlado Hair, make up salon Jovane Majstorović , kao i druge firme i preduzeća.“, zaključuje Miss Earht Montenegro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније