Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

15. 10. 2018. 11:53   >>  13:28 3

NA ŽABLJAKU

Marković otvorio put Kuće Stijepovića – Savin Kuk

Premijer Duško Marković otvorio je danas na Žabljaku put Kuće Stijepovića – Savin kuk. Otvoren je i višenamjenski teren za male sportove, vrijedan 90.000 eura.

 

Put Kuće Stijepovića – Savin kuk dug je jedan kilometar, a radove vrijedne oko 320.000 eura izvelo je preduzeće 'Projectman' iz Podgorice. 

Premijer Marković istakao je da je riječ o modernoj i komfornoj saobraćajnici, koja će biti dio ukupne infrastrukture prema skijalištu Savin kuk.

"Vjerujem da ćemo uskoro raspisati tender za nastavak radova na drugim dionicama prema Savinom kuku. Otvorili smo sportske terene, prostor od kojeg smo okretali glavu sad je prava vrijednost grada", kazao je Marković.

Danas je Žabljačina na upotrebu predat i električni autoubus, a kako je rekao Marković, riječ je o inicijativi koja je potekla u januaru sa predsjednikom borda NLB grupe.

"Za manje od godinu ta donacija je realizovana, dobili smo ne samo vrijednu donaciju, nego smo poslali poruku da će Žabljak biti oaza čistoće, kvalitetne i zdrave ponude. U ovom trenutku potpisani su ugovori za investicije na Žabljaku od 13 miliona eura, a ove godine uložićemo tri miliona", rekao je Marković.

Prilikom otvaranja sportskog terena, ministar sporta Nikola Janović rekao je da je uz već rekonstruisani fudbalski teren sa vještačkom travom, koji je Vlada finansirala iz Kapitalnog budžeta, građanima Žabljaka od danas na raspolaganju i multifunkcionalni teren na kojem je moguće igrati mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis.

"Podrška za 20 sportskih infrastrukturnih projekata u 15 crnogorskih opština u iznosu od gotovo milion eura za samo godinu dana, istakao je ministar Janović, najbolja je potvrda predanog rada Ministarstva sporta na unapređenju sportske infrastrukture i realizaciji definisanih ciljeva u oblasti sporta iz ekspozea predsjednika Vlade", naveo je ministar Janović.

Projekat koji danas otvaramo predstavlja i primjer dobre saradnje Ministarstva sporta i Opštine Žabljak, koji su, udovoljavajući potrebama građana, stvorili dodatni sportski sadržaj koji će biti u funkciji unapređenja ne samo sportske, nego i turističke ponude grada. Uz želju da na ovim terenima stasavaju naši budući šampioni, srdačno Vas pozdravljam“ – poručio je ministar Janović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније