Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Tanjug, objavila B.B. ]

16. 05. 2019. 23:45   >>  23:44

U SAD NUDE NAJSKUPLJU KAFU

Za šoljicu rijetke Arabike 75 dolara

U ponudi kalifornijskih kafića od skoro se nalazi i najskuplja kafa na svijetu po cijeni od 75 dolara po šoljici, javlja AP.

Kafići "Klač kofi Rosters" u svojim ograncima u Južnoj Kaliforniji i San Francisku u ponudi imaju ekskluzivnu Elida Natural Gejša 803 kafu, koja je, prema njihovim riječima, najskuplja kafa na svijetu.

Broj 803 u imenu kafe označava rekordnu cijenu koja je plaćena za funtu organskog zrnevlja kafe na aukciji u Panami.

Zbog ograničene ponude je izbio pravi "rat" u nadmetanju za rijetku "Arabiku" iz Paname koja ima cvjetni ukus čaja nalik na jasmin.

U prodaji je bilo samo 100 funti , tj. 45 kg kafe, od čega je najviše završilo u Japanu, Kini i Tajvanu.

Prema pisanju sajta Klač Kofi Rostersa, taj kafić je kupio 4,5 kg, što je prema njihovom objašnjenju dovoljno za 80 šoljica kafe.

"Bio sam iznenađen da uopšte postoji kafa od 75 dolara za šoljicu, ali je iznenađujuće dobra", rekla je Loren Svenson, jedna od mušterija koje su probale takozvanu najskuplju kafu na svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније