Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

17. 05. 2019. 13:34   >>  13:34

PRVI NASTUP U CG

Sven Vath dolazi na Sea Dance

Otac globalnog tehno pokreta i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Sven Vath dolazi na ovogodišnji šesti festival Sea Dance koji će biti održan od 30. avgusta, do 1. septembra, saopštili su danas organizatori.

"Prvi ikad nastup u Crnoj Gori potvrdio je i jedan od najvećih elektronskih umjetnika svih vremena, otac globalnog tehno pokreta i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Sven Vath. Čovjek koji je ispisao prošlost, sadašnjost, a zasigurno i budućnost elektronske muzike, stvorivši savremeni zvuk nekoliko vodećih muzičkih stilova današnjice, fanovi popularno zovu Papa Sven, priznajući mu tako njegovu istinsku ulogu pokretača i lidera svjetske tehno zajednice", navodi se u saopštenju organizatora.

U saopštenju se dodaje da Vath, koji je iz Frankfurta, na glavnu binu donosi hitove koji su ga učinili simbolom evropskog dance zvuka još ranih devedesetih, ali i najnovija izdanja.

"A 20 godina rada bez prestanka ovog ljeta slave i Cocoon žurke, najdugovječnije i danas potpuno nezaobilazne na Ibici, čuvenom španskom ostrvu i najvažnijoj destinacije za noćni provod. Sven je za ovu veliku proslavu u svoj kalendar uvrstio neke od najvećih festivala na planeti među kojima je ovog ljeta i Sea Dance. Njegov prvi nastup u Crnoj Gori stiže u trenutku kad je veći nego ikad i dok ga danas prate desetine miliona fanova širom svijeta koji su sa njim ušli u svijet elektronske muzike za čiju se konstantu renesansu brine iz godine u godinu, već pune tri decenije", piše u saopštenju.

Organizatori su naveli i da je Vath, nezaustavljivi revolucionar poznat po nastupima kojima je kultivisao undergroud elektronsku muzičku scenu ne samo u svojoj rodnoj zemlji, već širom Evrope.

"Zasluge upravo za to dobio je u rodnom Frankfurtu koji mu je 2015. dodijelio Geteovu plaketu za nemjerljiv doprinos kulturnom životu grada. U žižu interesovanja dolazi davne 1986. kada je kao frontmen grupe OFF objavio singl ‘Electrica salsa’, tada treći pop hit u Njemačkoj. Bend se kasnije razišao, što se ispostavilo plodonosnim za Vatha koji je slobodu iskoristio da se okrene trance zvuku Frankfurta koji je bio prava odskočna daska za dostizanje zvjezdanih visina. Prije 27 godina osnovao je izdavačku kuću Harthouse Records pod čijom je etiketom, a u saradnji sa Warner Bros, objavio prvi album “Accident in Paradise” koji je Mixmag godinama kasnije svrstao u najbolja dance izdanja svih vremena", navodi se u saopštenju.

Pored Vatha, nastupe na ovogodišnjem Sea Danceu su potvrdili i najuspešniji muzički producent 21. vijeka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svijetu Dejvid Geta, vodeći njemački producent i DJ Robin Šulc i francuska klupska senzacija, duo Ofenbah. Tu su i regionalni asovi kao što su Darko Rundek, moćna Senidah i neki od najpopularnijih balkanskih repera Surreal, Fox, Kuku$, Hazze i Bekfleš.

Nestaju ulaznice po promo cijeni od 24.99 eura

Organizatori Sea Dancea su poručili da se kompleti ulaznica za tri festivalska dana mogu kupiti po promo cijeni od 24,99 eura, što kako tvrde, predstavlja čak 50 odsto popusta u odnosu na finalnu cijenu.

"Pored redovnih ulaznica, za koje vlada veliko interesovanje, u prodaji se mogu naći i VIP GOLD trodnevne ulaznice po cijeni od 100 eura, kao i ulaznice za festivalski kamp po cijeni od 25 eura. Karte se mogu kupiti u prodajnoj mreži GIGSTIX Montenegro na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala www.seadancefestival.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније