Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

18. 04. 2013. 15:44 >> 15:44

ISTRAŽIVANJE

Životinje i djeca

Za koju god svrhu nabavljali životinje, moramo znati da one nijesu igračke. One su živa bića koja takođe imaju osećaje, što je pokazalo još jedno istraživanje. Kućni ljubimci pozitivno utiču i na komunikaciju među djecom.

Na djecu koja boluju od autizma, životinje imaju veći uticaj nego igračke, rezultatu su istraživanja koje je sprovela Margaret O` Hara na Univerzitetu Kvinslend u Australiji.

U istraživanju je učestvovalo 33 djece sa dijagnozom poremećaja autističnog spektra i 66 njihovih vršnjaka koji se normalno razvijaju. Bili su podijeljeni u grupe po troje. Prvo su se igrali s igračkama, a zatim s glodarima.

"Prilikom druženja sa vršnjacima i životinjama, djeca koja boluju od autizma češće su se smijala, bila su pričljivija i više su gledala ostalu djecu, nego što je to bio slučaj kada su se igrala sa igračkama" rekla je O'Hara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније