Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

N1 [ I. P. ]

25. 11. 2021. 07:56   >>  07:57

NAUČNICI

Vitamin koji pomaže da imate ravan stomak

Svi znamo da stomak obično raste zbog nedovoljno vježbanja i prejedanja. Ali naučnici kažu da to može biti prouzrokovano i nedostatkom određene vrste vitamina. Ako se ne možete riješiti sala na stomaku čak i kada pazite na ishranu i redovno vježbate, moguće je da vam fali vitamina D.

Studije su pokazale da osobama koje imaju višak sala na stomaku fali vitamin D.

Osim što je ovaj vitamin važan u borbi protiv osteoporoze i poboljšava raspoloženje, takođe je važan i u mršavljenju, odnosno rješavanju sala na stomaku.

Vitamin D ili sunčani vitamin unosimo najprije putem sunčeve svjetlosti. Međutim, i određene namirnice mogu biti dobar izvor ovog vitamina. Jedini način da utvrdite da vam fali ovaj vitamin jeste laboratorijskim testiranjem.

Ako vam fali vitamina D, osim sala na stomaku, mogu se pojaviti i drugi problemi kao što su slab imunološki sistem, hronični umor, depresija, anksioznost, gubitak kose, bolovi u mišićima i zglobovima.

Kako biste izbjegli sve to, pobrinite se da ste dovoljno izloženi sunčevoj svjetlosti i jedite hranu bogatu vitaminom D.

To su namirnice kao što su jaja, pečurke, riba i mlijeko, piše Healthy builderz. Uz to, možete uzimati i dodatak vitamina D, ali se najprije posavjetujte sa svojim ljekarom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније