Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Izvor: Klix ]

27. 07. 2021. 07:49 >> 07:52

SAVJET STRUKE

Pravilno zaštitite bebinu kožu tokom ljeta

Većina roditelja upoznata je s koracima koje trebaju poduzeti prilikom zaštite bebine kože tokom ljetnjeg perioda. Međutim, na detalje poput broja SPF-a kreme za sunčanje i štetnih sastojaka često zaboravljaju.

Nanesite kremu za sunčanje na bebinu kožu čak i ako je nedavno rođena. Američka pedijatrijska akademija odobrila je korištenje kreme i za novorođenčad koja imaju manje od šest mjeseci.

Namažite je po licu i tijelu 20 minuta prije izlaska iz kuće.

Budite oprezni ako planirate čitav dan da provedete vani. Konstantno posmatrajte bebu kako biste izbjegli i najmanje opekline od sunca. Ukoliko ih primijetite, odmah se vratite u zatvoren prostor.

Uvijek tražite hlad. Dopustite bebi da se igra na otvorenom, ali ograničite direktno izlaganje suncu. Na plažu obavezno ponesite suncobran. Obucite je u pletenu odjeću i stavite ljetnji šeširić. Potrudite se da podnevne sate ne provodite vani.

Provjerite da li je beba alergična. Prvo nanesite samo malu količinu kreme za sunčanje. Para-aminobenzojska kiselina (PABA) je sastojak koji je najčešće povezan s alergijskim reakcijama. Takođe pripazite na benzofenone i antranilate.

Proizvodi sa SPF-om manjim od 15 ne mogu spriječiti negativne efekte izlaganja UV zracima. Krema koja sadrži SPF 50 je idealna zaštita ukoliko se nanosi svaka dva sata kada ste na otvorenom. Ukoliko se dijete znoji ili s vama provodi vrijeme u vodi nanosite je svakih 40 minuta. Ne zaboravite namazati zadnju stranu ušiju, unutrašnju stranu koljena i dlanove.

Kremu za sunčanje biste trebali nastaviti koristiti čak i kada su dani oblačni i prohladni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније