Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

21. 02. 2013. 10:56 >> 10:51

NACRT ZAKONA

Kina zabranjuje roštilj?

Kineske ekološke vlasti razmatraju zakonsku zabranu roštiljanja u gusto naseljenim gradskim područjima zbog velikog zagadjenja vazduha.

 

Roštiljanje bi trebalo da bude strogo kontrolisano u gradovima, kako bi se smanjile emisije zagadjivača, navodi se u nacrtu tehničkog vodiča kojeg je ranije ovog mjeseca objavilo kinesko ministarstvo ekologije. 

U nacrtu se većim gradovima preporučuje usvajanje zakona kojima se zabranjuje roštiljanje. 

Neimenovani zvaničnik ministarstva ekologije pozvao je javnost da se uzdrži od pravljenja roštilja u gradovima i da smanji potrošnju energije u procesu kuvanja. 

Atmosfersko zagadjenje u kineskim metropolama prouzrokuje sagorijevanje uglja za potrebe industrije i termocentrala, kao i izduvni gasovi u drumskom saobraćaju. 

Ministarstvo je posljednji porast zagadjenja pripisalo dočeku kineske Nove godine - prazniku "Proljećni festival", tokom kojeg se tradicionalno upotrebljava mnogo petardi i vatrometa. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније