Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Izvor: Klix ]

25. 11. 2020. 09:41 >> 09:41

SAVJETI

Frižider temeljno čistiti na 3 do 6 mjeseci

Frižider služi za čuvanje hrane, zato ga je važno održavati čistim i primijeniti dubinsko čišćenje svakih od tri do šest mjeseci.

Kako biste postigli uredan i pravilno organizovan prostor u frižideru, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Potrebno je da na početku čišćenja prvo izvadite svu hranu iz frižidera. Bakterije se mogu brzo razmnožavati na sobnoj temperaturi tako da se savjetuje da mliječne proizvode, meso i drugu hranu koja se mora držati na hladnom, prebacite u prenosni frižider.

Dubinsko čišćenje frižidera dobro je napraviti prije sedmične kupovine hrane, jer je tada u frižideru najmanje namirnica i dok to radite, one kojima je prošao rok obavezno bacite.

Operite ladice i police

Nakon toga, izvadite ladice s dna frižidera i sve police koje se mogu ukloniti. Ako ih ne znate izvaditi provjerite priručnik koji ste dobili s frižiderom kako biste znali kako da to uradite, a da ništa ne oštetite.

Zatim detaljno operite police i ladicu deterdžentom za pranje suđa i vrućom vodom. Ako su police od stakla, najbolje bi bilo da ih prvo pustite da dostignu sobnu temperaturu, jer ćete time smanjiti rizik od pucanja u vrućoj vodi.

Iskoristite čačkalicu da uklonite ostatke hrane koji su se nakupili na spoju između površine police i okvira police. Isperite police čistom vodom, a zatim ih ostavite da se prirodno osuše ili ih obrišite čistom krpom.

Obrišite unutrašnjost i vanjsku površinu

Nemojte koristiti vruću vodu za čišćenje unutrašnjosti frižidera, jer će se onda povisiti temperatura frižidera i to može odgoditi vraćanje kvarljive hrane. Umjesto toga, koristite hladnu vodu.

Obratite pažnju i na izbočine na stranama frižidera na kojima stoje police jer mogu biti izvor prljavštine. U tom slučaju štapići za čišćenje ušiju su dobri za uklanjanje ostataka stare hrane iz njih. Unutrašnjost frižidera detaljno osušite papirnim ubrusom ili čistom kuhinjskom krpom.

Vanjsku površinu frižidera, pogotovo ručku i okvir vrata deteljno obrišite pamučnom kuhinjskom krpom koju ste prethodno pokvasili u hladnoj vodi, piše House Beautiful.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније