Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Izvor: Klix ]

24. 11. 2020. 06:49 >> 06:49

ČAJ OD KAMILICE

Poboljšava san i ublažava osjećaj tjeskobe

Čaj od kamilice su dugo koristi u liječenju nesanice, ali istraživanja pokazuju da ova čudotvorna biljka pomaže i u ublažavanju osjećaja tjeskobe, te kod održavanja zdravlja kostiju.

Naveče kada nakon večere popijete šolju čaja od kamilice, možda ćete se osjećati opuštenije i spremnije za spavanje. Ali nije samo toplina tečnosti ono što umiruje.

Kamilica ima svojstva koja zapravo pomažu poboljšati kvalitet sna i raspoloženja, podržava zdravlje kostiju i ublažava bol.

Čaj od kamilice može poboljšati kvalitet sna

Čaj od kamilice dugo se koristi u liječenju nesanice. To je zato što kamilica sadrži apigenin, koji je flavonoid. Flavonoidi su hemijski spojevi koji biljkama daju boju i obiluju antioksidantima, pomažući vašem tijelu u borbi protiv toksina.

Dakle, kao i kod lijekova protiv anksioznosti, čaj od kamilice djeluje tako da se osjećate mirno i smireno.

 

Kamilica je efikasna i pomaže zdravlju kostiju

Postoje dokazi da je čaj od kamilice dobar za zdravlje kostiju.

Lisa Richards, sertifikovana savjetnica za ishranu, istakla je da flavonoidi u kamilici pomažu kostima da se poprave i rastu. Takođe, kamilica može pomoći i u regulisanju aktivnosti zdrave izgradnje kostiju.

Ovo otkriće može biti posebno značajno za žene koje su sklone osteoporozi u menopauzi, smanjenju estrogena i gubitku koštane mase.

Kamilica može pomoći kod menstrualnih bolova

Menstrualnu bol može tokom života iskusiti i do 93 posto žena, a čaj od kamilice može biti jedan od rješenja za taj problem.

Monica Auslander Moreno, nutricionistkinja iz Essence Nutritiona u Miamiju kaže da topli, umirujući napici mogu ukloniti bol. Ipak, kamilica je bolja jer poput mente i druge biljke ima djelovanja koja ublažavaju nehotične grčeve mišića.

Kamilica može pomoći kod anksioznosti

"Kamilica je dobra za anksioznost prvenstveno zbog svojih efekata na simptome tog stanja. Poboljšavanjem sna, opuštanjem mišića, smanjenjem krvnog pritiska i omogućavanjem stanja opuštenosti možete smanjiti simptome tjeskobe poput nesanice i razdražljivosti", tvrdi Richards.

Studija iz 2016. godine potvrđuje neka od ovih otkrića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније