Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ B92, Objavila: M.M.Lj. ]

20. 08. 2020. 12:07   >>  12:12 2

FINSKE VLASTI

Ograničili prodaju paracetamola i još dva lijeka

Finska je najavila da će ograničiti prodaju nekih ljekova među kojima je i paracetamol, kako bi se na taj način osigurale dovoljne zalihe ukoliko bi došlo do novog talasa epidemije koronavirusa.

Pored paracetamola, od danas do 15.januara ograničena je i prodaja deksametazona, antiinflamatornog kortikosteroida.

Kako se navodi u saopštenju finskog ministarstva zdravlja, objavljenog na sajtu vlade, ograničena prodaja paracetamola uvodi se zbog toga da bi svaki pacijent imao mogućnost da kupi lijek ukoliko mu je potreban.

Od danas će pacijenti moći da dobiju na recept dovoljnu količinu lijeka za tri mjeseca.

U Finskoj je do utorka registrovano skoro 7.800 slučajeva, a 334 osobe su umrle od posljedice zaraze koronavirusom.

Početkom ljeta broj oboljelih u Finskoj se smanjio, ali kada je ponovo došlo do povećanja slučajeva zaraze, vlada je uvela mjere, među kojima je obavezno nošenje maski na javnim mjestima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније