Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Izvor: B92 ]

13. 07. 2020. 14:05 >> 14:07
1

DOBRI SAVJETI

Top 8 grickalica za jelo nakon treninga

Nakon dobro odrađenog treninga potrebno je nadoknaditi izgubljenu energiju, a kvalitetne proteine i ugljene hidrate možete da pronađete u hrani.

Nakon treninga, znojenja i sagorijevanja kalorija, većina ljudi pazi šta će jesti, ali nekada nijesu sigurni koji je pravi izbor. Zato je sertifikovani stručnjak za sportsku ishranu, Allison Knott otkrila kako pravilno nahraniti svoje tijelo nakon treninga.

Dati vašem tijelu prave hranljive sastojke nakon vježbanja, neophodno je za pravilan oporavak mišića. Knott kaže da bi trebalo da se fokusiramo na bjelančevine i ugljene hidrate.

"Unos proteina je neophodan za sintezu proteina u mišićima, a unos ugljenih hidrata za obnavljanje zaliha glikogena u mišićima koji se koriste za energiju tokom vježbanja izdržljivosti", kaže ona.

Prema Knott, potrebno je unijeti 20-25 grama proteina nakon vježbanja, jer pomažu oporavku mišića.

Knott preporučuje ove kombinacije:

1. Šoljica grčkog jogurta + voće

2. 85 grama piletine + žitarice od cijelog zrna

3. Šoljica tofu sira + skrobno povrće

4. Prirodni maslac od kikirikija + banana

5. Šaka badema + šaka suvog voća

6. Dva tvrdo kuvana jaja + tost od žitarica sa cijelim zrnom

7. Šoljica posnog sira + voće

8. 85 grama lososa + žitarice od cijelog zrna

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније