Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

15. 06. 2020. 23:33   >>  11:29

SEZONA VIŠANJA

Antioksidans koji pomaže u borbi protiv nesanice

Sezona je višanja, ukusnog voća koje je odličan antioksidans, a pomaže i u borbi protiv starenja i odličan je saveznik u borbi protiv peruti.

Korisne stvari ne gube se nakon uobičajenog procesa prerade, tako da i smrznute ili konzervirane višnje imaju antioksidativnu vrijednost.

Jedna porcija višanja, ili trešanja vam daje tri grama vlakana, što može pomoći u podsticanju bakterija u crijevima i podržavanju zdravog imunološkog sistema, kažu stručnjaci.

Trešnje su takođe pokazale da smanjuju oksidativni stres u tijelu, a svojim antioksidacijskim i protivupalnim svojstvima mogu pomoći i kod simptoma artritisa.

Višnje su jako dobre za zdravlje iz više razloga. Osim što su dobre protiv nesanice, regulišu krvni pritisak, smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, od njih ćete duže biti mladoliki, imaćete zdraviju kosu. Osim toga, višnje su alkalne prirode pa kad god se poveća udio kiseline u tijelu, one mogu biti vrlo korisne za održavanje ravnoteže pH u tijelu. Višnje neutraliziraju kiselost u tijelu i sprječavaju želučane tegobe i druge probavne smetnje i daju vašem tijelu energiju.

Vjeruje se da su višnje jedan od plodova koji pojačavaju nivo energije u organizmu. One mogu pomoći u stvaranju krvnih stanica što automatski pospješuje cirkulaciju i tako povećava energiju u tijelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније