Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 02. 2020. 09:38 >> 09:41
1

NIKOTIN I U OPUŠCIMA

Nepražnjenje pepeljara opasno po zdravlje

Naučnici tvrde da svaki opušak cigarete emituje gotovo 15 odsto ukupnog nikotina koji sadrži cijela cigareta, a štetne količine nikotina prisutne su i sedam dana nakon što je cigareta ugašena.

Naučnici Nacionalnog instituta za tehnologiju u SAD otkrili da su opušci od cigareta opasniji za ljudsko zdravlje nego se mislilo, zbog velike količine nikotina koja u vazduhu ostaje dugo nakon što je cigareta ugašena, prenosi portal N1.

Većina hemikalija emituje se u prva 24 sata, ali juče otkriveno da su štetne količine nikotina prisutne i sedam dana nakon što je cigareta ugašena.

Naučnici su takođe otkrili da su pikavci štetniji kad je vreme toplije.

"To znači da ako sedam dana ne ispraznite pepeljaru, količina izloženosti nikotinu za nepušače može biti i duplo veća", rekao je lider istraživanja Dastin Popendik.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније