Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Tanjug, objavila B.B. ]

13. 09. 2019. 23:10   >>  23:06

BORBA PROTIV OPAKE BOLESTI

U Keniji uveli vakcinaciju protiv malarije

Kenija je danas uključila vakcinu protiv malarije kao rutinsku imunizaciju za djecu do dvije godine, i tako postala treća zemlja u Africi koja je uvela vakcinu protiv ove bolesti od koje svaka dva minuta u svijetu umire jedno dijete.

"Malarija je bolest koja je najopasnija za djecu mlađu od pet godina, a vakcina je najvažnija, jer se ostale mjere kao što su mreže protiv komaraca nisu pokazale adekvatnim", izjavio je generalni direktor kenijskog ministarstva zdravlja Vekesa Masasabi za Rojters.

"Još uvijek imamo 27 odsto djece zaražene malarijom", rekao je Masasabi.

Gana i Malavi su već pokrenule pilot program uvođenja vakcine ranije ove godine.

Malarijom se 2017. godine zarazilo oko 219 miliona ljudi, a umrlo je više od 400.000, većinom djece mlađe od pet godina i to u najsiromašnijim dijelovima Afrike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније