Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Izvor: Klix.ba Objavila: M.M.Lj. ]

04. 07. 2019. 23:45   >>  05. 07. 2019. 08:33

SAVRŠENO OPUŠTANJE

Kako da zaspite za manje od 60 sekundi

Ljudi koji pate od nesanice više ne moraju brinuti. Naime, stručnjaci su otkrili način kako da zaspite za manje od jednog minuta.

 

Ako vam ništa ne pomaže, onda se morate raspitati o medicinskim razlozima zašto ne možete spavati.

Ovaj prirodni lijek se naziva metodom 4-7-8, i da, to je tako jednostavno kao što zvuči. Prvo se smjestite u udoban položaj na vašem krevetu. Zatim, jednostavno udahnite kroz nos četiri sekunde, zadržite dah sedam sekundi, a zatim polako izdišite kroz usta još osam sekundi. Ponavljajte ovo dok ne zaspite.

To je sve, pojasnio je doktor medicine s Harvarda Endru Vejl koji je usvojio ovu vježbu iz vjekovne meditacijske prakse indijskog jogija.

"To je najbolja metoda koju sam pronašao protiv nesanice", rekao je Vejl na predavanju.

Jogiji koriste ovu metodu kako bi postigli stanje potpunog opuštanja, suprotstavljajući se stresu i anksioznosti. Namjerno usporavanje disanja dovodi do usporavanja ritma vašeg srca, tako da se ostatak tijela opusti. Drugim riječima, to je prirodni sedativ za vaše tijelo i um.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније