Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

16. 02. 2013. 15:57 >> 15:55

ISTRAŽIVANJE

Hitna kontracepcija se koristi sve više

Korišćenje pilule za jutro poslije u Americi u porastu, posebno kod mlađih žena, rezultat je velike studije koju je finansirala država.

 

Blizu 11% seksualno aktivnih žena koristilo je pilulu za jutro poslije, čak za 4% više već u 2002. godini zaključio je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u Americi.

Jedna od četiri žene od 20-24 godine koristila je ovaj lijek. Ispitivanje je urađeno na više od 12.000 žena od 15-44. godine i to od 2006. pa do 2010. godine 

Istraživanja su pokazala da su bolje edukovane pripadnice bijele rase koristile ovu pilulu najčešće zbog brige da drugi metod kontracepcije nije urodio plodom. 

Hispano i afroamerikanke su češće koristile pilulu poslije nezaštićenih odnosa. 

Kada govorimo o odnosu udatih i  neudatih žena, jedna od pet neudatih je koristila ovu pilulu za razliku od jedne od dvadeset udatih žena. 

Hitna kontracepcija je dostupna posredstvom recepta u Americi još od 1999. godine prije nego što je dozvoljeno slobodno prodavanje ovog lijeka 2006. godine. (BBC)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније