Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

16. 02. 2013. 12:47 >> 12:46

IZGLADNJUJE MIKROBE

Novo - dobro lice šećera

Studija je otkrila da kristal šećer posut direktno na rane, čireve na nogama, pa čak i ožiljke od amputacije - ubrzava zarastanje, čak i onda kad antibiotici zakažu.


 

Novo istraživanje pokazuje da afrička narodna medicina možda ima ključ za liječenje rana, koji nije poznat klasičnoj medicini.

Studija koju je predvodio Mozes Murandu, profesor na Univerzitetu Volverhempton otkrio je da šećer povlači vlažnost iz rane, što ubrzava proces zarastanja. 

Jedan od pacijenata koji se oporavio zahvaljujući ovom metodu je Alan Belis iz Birmingema koji je liječen poslije amputacije noge.

Poslije tretmana šećerom, rana se za dvije nedjelje drastično smanjila.

Do sada je 35 pacijenata podvrgnuto ovom jednostavnom zahvatu, a kod svih je primijećeno poboljšavanje simptoma bez neželjenih posljedica.

Tretman djeluje zato što je bakterijama potrebna vlaga, kako bi se razmnožavale, pa šećer na rani koji izvlači tečnost “izgladnjuje” mikrobe.

Murandu kaže da je korišćen čist šećer i da je veoma ponosan na to što se tretman pokazao djelotvornim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније