Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Objavio: I. P. ]

24. 02. 2019. 23:49   >>  23:19

IZBJEGAVAJTE IH

Ovi ugljeni hidrati "bude" glad

Mršavljenje može biti i teško i jednostavno. Nekada nam se čini da, bez obzira na to koliko naporno i istrajno pokušavamo - nema napretka.

Hrana koju jedemo utiče na naše zdravlje. Ako se uopšte ne hranimo zdravo, nataloženo salo oko struka neće nestati. 

Treba da znate da, kad ste na dijeti, ne bi trebalo da jedete jednostavne ugljene hidrate. Oni za organizam predstavljaju najjednostavniji izvor energije, ali prouzrokuju nagli rast šećera u krvi, a zatim i njegov nagli pad. 

Jednostavni ugljeni hidrati, koje uglavnom nalazimo u proizvodima od bijelog brašna kao što su: bijeli hleb, pecivo, pahuljice, keks i kolači, puni su šećera i praznih kalorija od kojih se samo gojimo, i koji sabotiraju svaki gubitak težine. 

Rafinisana pšenica, odnosno bijelo brašno, ne sadrži nikakve hranjive materije, pa smo od nje često ubrzo gladniji nego kada smo sjeli da jedemo. 

Prazne kalorije dovode do pretvaranja pojedenog obroka u masno tkivo, što je praćeno neravnotežom šećera, koja budi želju za unosom još hrane, velikom žeđi i zadržavanjem vode. 

Zato bi trebalo da budete oprezni i kada su u pitanju ugljeni hidrati označeni kao proizvodi od cijelog zrna pšenice. Ni oni nijesu mnogo bolji. Bijelo brašno se na etiketi proizvoda može sakriti u nazivu u sedam žitarica, pšenično brašno i obogaćeno brašno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније