Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ B92, Objavila: R.P. ]

22. 12. 2018. 16:19 >> 15:52
1

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Amerikanci sve gojazniji i niži

Prosječna težina, obim struka kao i indeks tjelesne mase kod odraslih Amerikanaca, povećali su se u posljednjih 18 godina, navodi se u izvještaju Nacionalnog centra za zdravstvenu statistiku.

Amerikanci su kao nacija značajno promijenili izgled u posljednje dvije decenije, jer su nove generacije niže rastom i imaju više kilograma nego sve prethodne.

Kako prenosi Dejli mejl, to piše u izveštaju Nacionalne zdravstvene službe, ali se u njemu ne daju specifični razlozi za ovakav trend.

Ipak, list kaže da to i nije iznenađenje, ukoliko se uzme u obzir borba sa epidemijom gojaznosti i rekordnih 40 procenata Amerikanaca koji spadaju u grupu gojaznih.

Prosječan Amerikanac težak je 89,8 kilograma, dok je prije petnaestak godina taj prosjek bio 86 kg.

Žene su u prosjeku teške 77 kg, dok su prije 18 godina imale u prosjeku 74 kg.

Prosječna visina smanjila se neznatno, ali ipak se smanjila, sa 175,6 na 175,4 cm. Prosječna visina žene takođe je pala za petinu centimetra, pa je prosječna Amerikanka sada visoka 161,7 centimenatar, a ranije je to iznosilo 162,1 centimetara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније