Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

03. 12. 2018. 08:42 >> 08:16

ČISTE ORGANIZAM

Ako prestanete da pušite, uzimajte ove namirnice

Ako ste prestali da pušite ili ste strastveni pušač, najbrži način da tijelo očistite od nikotina je uz pomoć ovih namirnica.

Spanać 

Folna kiselina je veoma važna za normalan rad i razvoj tijela, ali isto tako pomaže organizmu da se riješi nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u spanaću. 

Brokoli, karfiol i kupus 

Povrće iz porodice kupusa je veoma zdravo. Osim što sadrži polifenole koji su se pokazali korisnim u smanjivanju raznih upala u probavnom sistemu, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste tijelo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove prednosti. 

Zeleni čaj i vitaminska voda 

Pušenjem tijelo gubi potrebnu tečnost, te organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode koju lako možete da napravite sami, te zelenog čaja prepunog antioksidanata ispirate nikotin iz tijela. 

Šargarepa 

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Želite li da se riješite ove ružne nuspojave pušenja, jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijela. Možete je i iscijediti u sokovniku pomiješanu s jabukom i limunom ili je isjeckajte u salatu. 

Kivi, limun i narandža 

Osim vode, pušenje iz tijela izbacuje i vitamine A, C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade. Sok od narandže hidrira tijelo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscijedite dvije narandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније