Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ B92, objavila B.B. ]

02. 12. 2018. 09:31   >>  09:03

OČUVATI SLUH

Meditacija, vježbanje, igrice...

Oštećenje ili potpuni gubitak sluha može se dogoditi svakome. Međutim, postoje određeni koraci koje možete da preduzmete kako biste poboljšali svoj sluh.

Ljekari preporučuju, da se vodi računa o održavanju zdravlja mozga, jer to može smanjiti rizik od gubitka sluha.

Ako slučajno naiđete na igrice koje testiraju vaše vještine sluha, kao što su one pronađene na internetu ili koje ste preuzeli na mobilni, slobodno ih igrajte u slobodno vrijeme.

Meditacija je nešto što se praktikuje hiljadama godina i neki stručnjaci su istakli kako donosi nebrojene zdravstvene koristi. Smirivanje moždane aktivnosti pomaže u regulisanju krvnog pritiska i cirkulacije krvi.

Svakodnevno kretanje i vježbanje poboljšava cirkulaciju krvi do unutrašnjeg uha. Očuvana cirkulacija takođe sprečava gubitak neurotransmitera, a posebni centri u mozgu su odgovorni za transport ovih signala. Dva sata vježbanja nedjeljno su dovoljna da se smanji rizik od gubitka sluha.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније