Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Izvor: BBC/B92, Objavio: I. P. ]

27. 06. 2018. 08:17 >> 08:05
1

U ENGLESKOJ

Slatkiši na meti zbog dječje gojaznosti

Nova regulativa ograničava reklamiranja brze hrane i planira zabranu prodaje gaziranih pića djeci.

Vlada planira da zabrani izlaganje slatkiša i masnih grickalica pored kase u samoposlugama kao dio novog plana da prepolovi dječju gojaznost u Engleskoj do 2030. 

U planu su i restrikcije reklamiranja štetnih namirnica na televiziji i internetu, kao i obavezno navođenje broja kalorija u jelovnicima. 

Ministar zdravlja Džeremi Hant kaže da će nove mjere "omogućiti roditeljima da zdravije hrane svoju djecu". 

Plan je naišao na opštu podršku. Procjenjuje se da je svako treće dijete do jedanaeste godine u Engleskoj prehranjeno ili gojazno. 

Nove mjere su usmjerene na proizvođače i prodavce hrane sa visokim sadržajem šećera, masti i soli, kao i na reklamere koji se obraćaju direktno djeci i sugerišu im da traže od roditelja da im kupe takve proizvode.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније