Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

10. 02. 2013. 11:40 >> 11:38

zvanično

Turska: Prva dijagnoza vampirizma

Turski ljekari uspostavili prvu savremenu dijagnozu “vampirizma” čovjeku za kojeg je utvrđeno da je zavisan od ispijanja ljudske krvi.


23-godišnji čovjek počeo je žiletima da siječe soptvene ruke, grudi i stomak i skuplja krv u šolju i pije je. Ubrzo je postao zavisan, a zatim potražio i druge izvore krvi.

Čak je nagovorio oca da mu nabavlja “hranu” iz banaka krvi, stoji u izvještaju objavljenom u "Žurnalu psihoterapije i psihosomatskih bolesti". 

Čovek, čije se ime ne spominje u izveštaju, više puta je uhapšen zbog ubadanja i griženja drugih ljudi i skupljanja njihove krvi.

Razvio je i poremećaj višestruke ličnosti i pati od amnezije.

Ljekari vjeruju da je njegovo ponašanje posljedica užasnih događaja koji su ga zadesili, budući da je kao dijete prisustvovao jezivom zločinu u kom je ubijen jedan od njegovih prijatelja.

Takođe, umrla mu je četvorogodišnja kćerka.

Ljekari predvođeni Direnkom Sakarijem iz Denizli vojne bolnice na sjeverozapadu Turske ustanovili su da čovjek ima disocijativni poremećaj ličnosti, posttraumatski stres sindrom, hroničnu depresiju, kao i da pati od alkoholizma.

Prema njihovim navodima, on je prvi pacijent sa “vampirizmom”.

Čovjek nije iskusio nikakve negativne fizičke posljedice njegove navike, ali je poznato da se ljudska krv slabo vari.

Iako su manje količine krvi u probavnom sistemu bezopasne, oni koji je često konzumiraju rizikuju svojevrsno “predoziranje” gvožđem ili hemohromatozu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније