Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Objavila: M.M.Lj. [ Buka ]

29. 04. 2017. 22:54   >>  22:32

TEST AMERIKANCA

Jeo ribu svakog dana kako bi utvrdio posljedice

Autor i saradnik Njujork Tajmsa Pol Grinberg u svom novom dokumentarcu “Riba na mom tanjiru" testirao je jednu od najvećih nutricionističkih misterija - ribu.

 

Grinbergov cilj bio je da istraži koliko je korisno jesti ribu, a posebno zbog njenog bogatstva omega 3 masnim kiselinama i izjavama da izaziva zdravstvene probleme poput depresije, kao I da utiče na kvalitet sna, na  krvni pritisak I holesterol.

Odlučio je da godinu jede ribu, a ono što mu se dogodilo nije baš očekivao. Naime, nije mu se dogodilo baš ništa, osim što mu se krvni pritisak malo povećao u odnosu na godinu ranije, piše Man's Health.

Uz to, imao je neke nuspojave zbog prevelikog unosa žive, uključujući nešto slabiju memoriju i sporije razmišljanje. 

"Ako razmišljate oko omega 3 masnih kiselina, porota je još uvijek van", rekao je za BuzzFeed News. Ipak, napomenuo je kako to ne znači da od ribe valja odustati već je treba, kao i sve drugo, konzumirati umjereno.

"Riba je puno više od omega 3 masnih kiselina", rekao je doktor Dariuš Mozaferijan te dodao kako sadrži cink, bitne amino kiseline te vitamin D. Isto tako, dodao je kako je rizik od trovanja živom preuveličan, odnosno da nema razloga za strah ako se riba konzumira umjereno. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније