Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

04. 06. 2013. 23:45 >> 23:45

SAVJET STRUČNJAKA

Svježe voće za blistav osmjeh

Izraelski naučnici poručuju da zdravlje zuba i blistav osjmeh u mnogome zavisi od ishrane. Preporučuju voće – narandže, ananas, jabuke, jagode i banane, koje djeluje kao prirodna četkica za zube.

Ako želite zdrave i bijele zube jedite voće koje garantuje blistavi osmjeh, poručuju izraelski naučnici. Kiselina iz narandže i ananasa sadrži enzime koji ubijaju bakterije, između ostalih i one zaslužne za loš zadah, piše Dejli mejl.

Ovo voće takođe povećava izlučivanje pljuvačke koja ispira hranu, koja ostavlja mrlje na zubima, poput kafe, soka i crvenog vina.

Narandže i ananas imaju čvrstu strukturu, koja djeluje kao prirodna četkica za zube.

Dok se žvaću jabuke, komadići se zavlače između zuba i desni, a u usnoj duplji stvara se pljuvačka koja čisti od bakterija, neutrališe kiseline i na taj način čuva zube od karijesa.

Jagode godinama važe za namirnice koje su veoma zdrave, jer sadrže voćnu kiselinu koja čini zube bijeljim i sjajnijim, a sprječava i nastanak mrlja uzrokovanih hranom i napicima.

Stručnjaci savjetuju da se zubi izbijele korom od banane, tako što će se unutrašnjim djelom masirati zubi i desni najmanje dva minuta, a nakon toga ih treba oprati pastom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније