Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

18. 11. 2016. 08:49 >> 08:27
1

SVJEŽE CIJEĐEN

Plod koji usporava starenje i jača imunitet

Ako želite da usporite starenje i ojačate imunitet, pijte svježe cijeđeni sok od nara, savjetuju stručnjaci.

Ovaj ukusan napitak pravi je koncentrat vitamina C, bogat je kalijumom i vitaminima A i E, sadrži folnu kiselinu, kao i moćne antioksidanse poput flavonoida i elaginske kiseline. 

Neka istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje svježeg soka od nara može da spriječi širenje kancerogenih ćelija, naročito u slučaju tumora dojke, pluća i prostate. 

Nutricionisti preporučuju da se svježe pripremljen sok (cijedi se na isti način kao narandža) bez dodatka šećera popije odmah nakon cijeđenja ili u toku dana, a da bi se usporila oksidacija, treba dodati nekoliko kapi soka od limuna. Sok može da se rastvori sa običnom vodom u srazmjeri: 10 plodova - 8 čaša vode. 

Napomena: zbog mogućih interakcija sa ljekovima, ovaj napitak se ne preporučuje pacijentima koji boluju od dijabetesa kao ni onima koji u terapiji koriste antidepresive, antiaritmike, antihipertenzive. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније