Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

08. 02. 2013. 09:16 >> 09:17

Istraživanje

Muškarci uredniji od žena

Polni stereotipi okrenuti naopačke u posljednjih 50 godina.

Novo istraživanje tvrdi da su muškarci uredniji pol. Rezultati su pokazali da 66 odsto njih provede 8 sati ili više nedjeljno u obavljanju kućnih obaveza u poređenju sa 62 odsto žena koje posvete toliko vremena spremanju doma.

Ovi rezultati, tvrde istraživači, pokazuju kako su polni stereotipi okrenuti naopačke u posljednjih 50 godina.

Žene su prije 50 godina provodile 30 sati nedjeljno u obavljanju kućnih poslova dok su muškarci doprinosili sa svega 4.9 sati.

Danas su muškarci srećni da se posvete zadacima kao što su kuvanje, peglanje i pranje, iako se na te poslove uglavnom gledalo kao na ženske obaveze.(„Dejli mejl“)

Istraživači napominju da se naši moderni životi odvijau brže nego ikada, a ljudi su prinuđeni da prave kompromis između radnih sati i obaveza koje ih čekaju kod kuće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније