Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Cosmopolitan ]

27. 04. 2015. 21:45   >>  21:40

SEDAM OBAVEZA

Osnovna pravila za njegu kože

Ako vaša koža djeluje umorno i beživotno, pravo je vrijeme da učinite nešto za njenu revitalizaciju!

Počnite da čistite i hranite svoj organizam iznutra, jer je to najdjelotvorniji način za obnovu oštećenje kože.

Redovan san

Ako smo neispavani, to će se prvo videti na našem licu, a ukoliko je manjak sna postao praksa, koža će izgubiti na elastičnosti i bore će se mnogo brže pojaviti na našem licu. Zato je bitno da svom organizmu obezbijedite minimum 7 sati sna svake noći.

Hidratacija

Našem tijelu je potrebna hidratacija i posebno sada kada nam slijede topli i lijepi dani. Usljed nedovoljnog unosa vode, koža gubi na elastičnosti i znaci umora su mnogo vidljiviji nego inače. Zato sa sobom uvek nosite flašicu kako biste u svakom trenutku mogli da se hidrirate. Pored ove unutrašnje hidratacije, potrebno je koristiti i kreme koje će koži pružiti vlažnost i zaštitu od spoljašnjih uticaja.

Piling

Čišćenje lica je prvi korak ka postizanju blistavog izgleda kože. Skidanje sloja mrtvih ćelija kao i pokretanje cirkulacije učiniće da vaše lice dobije mladoliki i njegovani izgled, a to ćete najlakše postići blagim pilingom, jednom nedjeljno. Kako biste kožu dodatno nahranili, poslije pilinga možete nanijeti masku koja odgovara tipu vaše kože.

Ishrana

Promjena načina ishrane ne mora da bude drastična, ako želimo da postignemo osvježen izgled. Dovoljno je u svakodnevnu rutinu ubaciti neke od namirnica visoke nutritivne vrijednosti čiji sastav pomaže detoksikaciju i razlika će biti vrlo brzo uočljiva.

Jogurt i kefir

Ovi ukusni napici blagotvorno djeluju na probavni sistem i samim tim pomažu organizmu da se oslobodi štetnih materija što će se vidjeti i na izgledu kože.

Losos

Losos je bogat vitaminima A, B i D, mineralima kalcijumom, gvožđem, fosforom i selenom, koji su važni za razvoj tkiva, kose i noktiju. Omega-3 masne kiseline u lososu podstiču proizvodnju kolagena i vlakna elastina u koži, koji doprinose mladolikom izgledu kože.

Sjemenke i orašasti plodovi

Nježnu i mlađu kožu možete postići povećanjem unosa orašastih plodova koji su veoma bogati vitaminom E. Svakodnevno unosite orahe, bademe, golicu, lan... jer tako štitite kožu od zračenja i spoljnih uticaja. Možete ih konzumirati u okviru obroka ili kao užinu, bitno je da oni postanu vaš saveznik za ljepotu.

Vitamin C

Vitamin C je izrazito bitan za kožu pa zato u ishranu definitivno ubacite pomorandže, limun i ostale citruse. Vitamin C je veliki antioksidans koji neutralizuje slobodne radikale i na taj način sprječava stvaranje bora, a samim tim i starenje kože.

Kvalitetna kozmetika

I pored zdravog načina ishrane i pravilnog čišćenja lica, koži je potreban još jedan bitan korak za postizanje zdravog, njegovanog i blistavog izgleda. Pravilnim odabirom kreme ili seruma i njihovom redovnom upotrebom možete znatno uticati na pojavu prvih i smanjenje postojećih bora, vratiti koži sjaj i elastičnost i otkloniti umoran izgled. Prije nego što kupite proizvod, provjerite da li odgovara tipu vaše kože pošto u suprotnom možete samo pogoršati njeno stanje. Takođe, kupujte od provjerenih proizvođača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније