Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

10. 04. 2013. 11:19 >> 11:19

LJEPŠA I VEĆA

Oland dobija novu kamilu

Malijske vlasti pokloniće francuskom predsjedniku Fransoa Olandu novu kamilu, pošto su prvu ubili i pojeli članovi porodice, kojoj je bila povjerena na čuvanje u Timbuktuu.

Francuskom predsjedniku kamila  je poklonjena, kada je posjetio Mali u februaru, u znak zahvalnosti što je poslao francuske vojnike kao pomoć u borbi protiv islamističkih pobunjenika.

Oland se tada našalio da će mu kamila odlično doći za izbjegavanje saobraćajnih gužvi u Parizu. Ali, "pustinjsku lađu" nije poveo sa sobom, nego je povjerio na čuvanje jednoj porodici u Timbuktuu. 

Čim smo čuli što se dogodilo, namijenili smo mu veću i ljepšu kamilu, rekao je zvaničnik mjesnih vlasti na sjeveru Malija.

"Nova kamila biće poslata u Francusku. Stid nas je ovoga što se dogodilo. Kamila je bila poklon i nije zaslužila ovakvu sudbinu", dodao je.

Ministar odbrane Žan Iv Le Drian, bio je zadužen da preko francuskih vojnika na terenu, predsjednika informiše o tome kako je njegova kamila, pa mu je prošle nedjelje morao prenijeti i tužnu vijest.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније