Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Independent ]

05. 04. 2013. 17:01 >> 17:06

TEORIJE ZAVJERE

U koje sve teorije vjeruju Amerikanci

Jedna od pet osoba koje glasaju za republikance vjeruje da je Barak Obama „antihrist“ dok skoro trećina svih Amerikanaca vjeruje da o sudbini svijeta određuje mala grupa ljudi, sudeći po najnovijem istraživanju u vezi sa teorijama zavjere.

Nacionalno istraživanje otkrilo je da 37 odsto Amerikanaca smatra da je globalno zagrijavanja prevara, dok 11 odsto vjeruje da je vlada dozvolila da se desi teroristički napad na Ameriku 11. septembra.

Iznenađujući rezultati dio su obimne studije koje je za cilj imala da sazna kako političko opredjeljenje može da utiče na vjerovanje u brojne teorije zavjere.

Rezultati su otkrili da 34 odsto republikanaca vjeruje da svijet kontroliše tajna grupa u poređenju sa 35 odsto nezavisnih glasača i 11 odsto demokrata.

Dok ukupno 44 odsto Amerikanaca smatra da je Bušova administracija namjerno prevarila narod u vezi sa oružjem za masovno uništenje u Iraku u pokušaju da započne rat u Iraku, kada pogledamo političko opredjeljenje to se svodi na 72 odsto demokrata i 27 odsto republikanaca.

I druge teorije zavjere sakupljaju slične poklonike – svega 23 odsto demokrata vjeruje da je globalno otopljenje prevara, dok više od polovine republikanaca misli da je u pitanju mit.

33 odsto republikanaca vjeruje da je Sadam Husein na neki način bio povezan sa napadom na Ameriku 11. septembra, sa time se ne slaže čak 78 odsto demokrata.

Pojedine teorije zavjere podjednako su vjerovatne za obje grupe, tako da 51 odsto Amerikanaca vjeruje da je postojala velika zavjera sa ciljem da se ubije Džon Kenedi, dok svaki deseti smatra da je bigfut stvaran.

Ukupno 29 odsto glasača takođe vjeruje u vanzemaljce, dok 21 odsto misli da se u Rozvelu zaista srušio vanzemaljski svemirski brod.

Pogledajte još neke od rezultata:

- 6 odsto glasača vjeruje da je Osama Bin Laden i dalje živ

- 21 odsto glasača tvrdi da se NLO srušio u Rozvelu 1947. i da je vlada to zataškala.

- 28 odsto glasača vjeruje da svijet kontroliše mala grupa ljudi

- 28 odsto glasača vjeruje da je Sadam Husein imao veze sa napadom na Ameriku 11. septembra

- 20 odsto glasača smatra da postoji povezanost između vakcinacije u djetinjstvu i autizma

- 7 odsto glasača vjeruje da je slijetanje na Mjesec bilo lažirano

- 13 odsto glasača vjeruje da je Barak Obama „antihrist“

- 29 odsto glasača vjeruje u postojanje vanzemaljaca

- 9 odsto glasača vjeruje da država ubacuje fluor u vodu iz nekih svojih „mračnih“ razloga, a ne samo zbog zdravlja zuba

- 4 odsto glasača vjeruje da „ljudi gušteri“ kontrolišu društvo zahvaljujući političkoj moći

- 14 odsto glasača vjeruje u bigfuta

- 15 odsto glasača vjeruje da mediji ubacuju tehnologiju za kontrolu uma u svoje televizijske signale

- 5 odsto vjeruje da su isparenja koja se vide u vazduhu iza aviona zapravo hemikalije koje država izbacuje iz zlokobnih razloga

- 15 odsto glasača vjeruje da medicinska i farmaceutska industrija „izmišljaju“ nove bolesti kako bi zaradile novac

- 5 odsto glasača vjeruje da je Pol Makartni umro 1966.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније