Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Mondo.rs ]

28. 01. 2015. 20:21 >> 20:16
1

BRITANSKI "MIRROR"

Novi Sad kao Pekam iz "Mućki"

Uprava srpskog grada Novi Sad pretpostavljala je da će osveštavanje vodovoda od njega načiniti religijsko svetilište, ali građani smatraju da je u pitanju ideja kojom bi se ponosio Del Boj lično, navodi britanski portal "Mirror.co.uk".

U priči o Novom Sadu, "Mirror" podsjeća na epizodu "Mućki" snimljenu 1986. pod nazivom "Pekamsko čudo" u kojoj braća Rodni i Del pokušavaju da ubijede sveštenstvo da su suze koje teku iz očiju kipa device Marije ustvari sveta vodica.

Ispostavlja se, međutim, da je u pitanju samo kišnica koja se sliva u statuu kroz krov koji prokišnjava.

Građani Novog Sada sebe sada doživljavaju kao junake tv serije poslije tvrdnji da kroz česme u njihovim stanovima protiče "sveta vodica".

Da podsjetimo, rukovodstvo Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Novog Sada, organizovalo je nedavno "osvještavanje" vode iz gradskog vodovoda, što su kasnije osudile neke političke stranke, nvo i ombudsman.

"Mirror" prenosi i riječi portparola novosadskog vodovoda Tomislava Bokana:

"Zahvaljujući nama građani Novog Sada piće samo svetu vodu. Na ovaj način pokazujemo svoju duhovnost, ali i ukazujemo na veliku istoriju našeg grada".

List prenosi i pitanja novosadskih medija kao što su: "A, šta sa ljudima koji nisu hrišćani? Da li će im se dogoditi vampirska sudbina? Da li će im grla izgorjeti, da li će se zadaviti? Ili će, možda, biti preobraćeni u drugu vjeru?...

Na linku ispod možete pogledati epizodu "Čudo u Pekamu".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније