Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

02. 04. 2013. 12:20   >>  12:21 1

REKREACIJA

Žene u Saudijskoj Arabiji smiju da voze bicikl

Ukoliko su propisno odjevene i u pratnji muškarca, žene u Saudijskoj Arabiji mogu da voze bicikl u rekreativne svrhe, ali im je, kao sredstvo prevoza i dalje zabranjen.

Izvor iz Komisije za promovisanje vrijednosti i prevenciju poroka ("vjerska policija"), potvrdio je  da žene smiju voziti bicikl kao vid rekreacije, obzirom da su kao sredstvo putovanja za njih i dalje zabranjeni.

Žene, međutim, moraju da budu propisno odjevene u crnu halju, ne smiju da dođu do područja gdje se skuplja puno mladih koji  bi, eventualno mogli da ih zlostavljaju, navodi se u saopštenju. Isto tako se moraju držati podalje od protestnih grupa, iako su oni zapravo zabranjeni u Saudijskoj Arabiji. 

Samia al-Bavardi iz državne agencije koja se bavi žrtvama saobraćajnih nesreća, upozorava žene, da tradicionalna odjeća može dovesti do "strašnih nesreća". 

Inače, u Saudijskoj Arabiji žene i dalje ne smiju da voze automobile, jer se smatra da su veća opasnost na cesti, iako je uobičajeno vidjeti mlađu mušku djecu kako divljaju kroz gradske ulice u automobilima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније