Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

30. 03. 2013. 12:29   >>  12:31

12,5 SATI ISPITIVANJA

Majke dnevno odgovore na 228 dječjih pitanja

Majke u prosjeku odgovore na nevjerovatnih 228 pitanja na dan koja im postave njihova djeca. Većina djece se za sve nedoumice obraća majkama, jer od oca skoro uvijek dobiju odgovor ,,pitaj mamu“.

Istraživanje, koje je obuhvatilo 1.000 majki sa djecom između 2 i 10 godina, ispitivalo je prosečan dan kada je majka sama kući sa djecom i kada mora sama da bude izvor imformacija.

Od doručka do večere, prosječna majka izdrži u prosjeku 12,5 sati ispitivanja, to jest odgovori na jedno pitanje svaka 2 minuta i 36 sekunde.  Najviše pitanja se postavi za vrijeme obroka, u prosjeku 11. Na drugom mjestu su odlasci do prodavnice sa prosječnih 10 pitanja.

Studija je utvrdila da kada imaju neku nedoumicu 82 odsto dece se prvo obrati majci, a 24 posto njih je reklo da to radi jer im tata obično kaže ,,pitaj mamu”.

Prostom matematikom se dođe do računice da jedna majka godišnje odgovori na 105.120 dječjih pitanja. Istraživanje je utvrdilo da broj pitanja koja djeca postavljaju zavisi od godišta i pola djeteta, te da najviše zapitkuju 4-godišnje djevojčice sa 390 pitanja na dan, a najmanje 9-godišnji dječaci sa ,,samo” 144 pitanja na dan.

Iako se odrastanjem broj pitanja smanji, ona tada postaju samo teža, tako da je 82 posto majki priznalo da ne zna odgovor na sva pitanja koja im djeca postavljaju nakon 9 godine.

Najčešća pitanja radoznale djece su:

- Zašto je voda mokra?

- Gdje se završava nebo?

- Od čega su napravljene sjenke?

- Zašto je nebo plavo?

- Kako ribe dišu u vodi?

 

 

Izvor: Novi Magazin

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније