Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Daily Mail ]

29. 03. 2013. 21:28 >> 21:33

DJEČAK IZ UKLETE KUĆE

VIDEO: Prava horor priča iz Amitvila

Prvo su se pojavile muve – prava najezda – i to u trenutku kada su se useljavali u kuću koja će kasnije zauvjek promijeniti njihov pogled na život.

Zatim su se pojavila hladna mjesta u sobama i hodnicima, čudni mirisi parfema i čudni zvuci noću.

Džordž je postao uznemiren i budio se svake noći u tačno 3.15 sati, a kasnije je shvatio i zašto.

Druge čudne stvari koje su se dešavale mnogo više su ih uplašile: predmeti su letjeli s kraja na kraj sobe, zidovi su bili okupani nekom sluzavom zelenom tečnošću, krst okačen na zidu okretao se naopako, a u sobi koju su imali u podrumu vidjeli su demonske oči iz mraka kako sjaje.

Na ovom mjestu, samo 13 mjeseci pre nego što se porodica Luces uselila, dogodilo se masovno ubistvo.

Oni su za to saznali tek kasnije, kada su svetom vodicom prskali spavaću sobu i čuli glas koji im je govorio da izađu iz kuće.

Istog trenutka odlučili su da dignu ruke od borbe sa nepoznatim silama i u gluvo doba noći sa svoje troje djece napustili čudnovato mjesto.

Bilo je to 14. januara 1976. u Amitvilu.

Nikada se nijesu vratili, ali je horor iz Amitvila postao nadaleko poznat i proganjao ih je sve dok njihov sin nije odlučio da ispriča šta im se sve događalo.



Danijel Luc, desetogodišnjak u to vrijeme, a sada čovjek sa nervoznim osmjehom i prodorno plavim očima, tvrdi da su ga maltretirali duhovi kuće i da su njemu i njegovoj porodici uništili život.

On za to krivi zlo prisustvo njegovog očuha Džordža, čovjeka koji se bavio okultizmom i greškom otvorio kapiju mračnim silama koje nije mogao da kontroliše.

Šestosobna kuća sa bazenom trebalo je da bude njihov dom snova, ali im se tu život pretvorio u košmar.

Ono što su za četiri nedjelje života u ovoj kući proživjeli pretočeno je u bestseler Horor u Amitvilu, a 1979. i u istoimeni film.

“Najukletija kuća u Americi” podstakla je nastanak čitave industrije knjiga i dokumentaraca i igranih filmova, ali je do nedavno ono što se tu dešavalo bilo obavijeno velom tajni.

Lucovi, koji su u vrijeme opsedanja kuće bili u tridesetim godinama, dugo su se borili na sudovima zbog, kako kažu, kleveta da su cijelu priču izmislili zbog novca.

Skeptici su potegli i pitanje toga da gospodin Luc, vlasnik te kuće, nije mogao da je priušti i da je možda imanje napustio zbog finansijskih, a ne natprirodnih problema.

Sumnje su izgledale potvrđeno kada je nešto prije izlaska filma 1979. lokalni advokat Vilijam Veber rekao da je zajedno sa Lucovima izmislio cijelu priču i to “uz mnogo flaša vina”.

Taj advokat branio je 23-godišnjeg Ronalda Defea, koji je ubio svoje roditelje i četvoro mlađe braće i sestara u istoj kući, 13 mjeseci prije useljenja Lucovih.

Defeo, koji je osuđen na doživotnu robiju, tvrdio je da je članove svoje porodice čuo kako kuju plan da ga ubiju.

Ubistva su počinjena oko 3.15 sati ujutru.

Veber, koji se sa Lucovima posvađao zbog novca, tvrdio je da je podatke o ubistvu dao paru koji su ih potom iskrivili i dodali detalje poput onog gdje su od komšijske mačke u podrumu izmislili demonsko stvorenje.

Čak su i sami priznali da su mnoge detalje preuveličali u izjavama za medije.

Ipak, kada su upitani o tome da li su se u kući dešavale natprirodne pojave i Džordž i Keti Luc prošli su detektor laži.

Par se kasnije razveo, Keti umrla 2004. a Džordž dvije godine kasnije.

Danijel Luc, njihov sin, krajnje problematična osoba, napustio je dom u 15. godini i neko vrijeme proveo kao beskućnik na jugozapadu Amerike.

Otuđen od žene i dva odrasla djeteta, sada živi u Kvinsu u Njujorku gdje radi kao kamenorezac.

Njegova strana priče vjerovatno bi ostala potpuno nepoznata, da njegov prijatelj nije kontaktirao režisera Erika Valtera koji je napravio i sajt posvećen sagi iz Amitvila.

On je ubijedio Luca da progovori u novom dokumentarcu “Moj horor iz Amitvila”.

Imajući u vidu da Danijel nije volio očuha Džordža, dominantnog bivšeg marinca koji je djecu tukao drvenom varjačom, reklo bi se da će on opovrgnuti Lucovu priču o natprirodnim pojavama.

Međutim, on tvrdi da je suštinski cijela priča tačna, pa čak i detalj da je njegov krevet levitirao i da je vidio demonsko stvorenje u sestrinoj sobi.

“Želio sam da mi neko povjeruje. To me u snovima proganja čitavog života”, kaže on dok mu oči suze.

Sjeća se da je kod očuha na polici s knjigama viđao naslove vezane za satanizam i magiju.

Čak tvrdi da je Džordž Luc telekinetički pomjerio francuski ključ u garaži na njegove oči.

“Džordžova vjerovanja i rituali pokrenuli su ono što se dogodilo u kući”, kaže drhtavim glasom. “Bilo je to poput trika koji je pošao po zlu i ne znate kako da ga zaustavite”.

Danijel Luc, čiji je pravi otac umro, kaže da je osjetio da s kućom nešto nije u redu samo dva sata pošto je u nju ušao.

Nosio je kutiju sa stvarima u svoju sobu na spratu i u njoj zatekao ogroman roj muva.

Ubio je mnogo njih, ali je kasnije kada je došao sa majkom otkrio da nema ni jedne muve, pa ni onih koje je udario.

Danijel kaže da još sanja porodičnog psa, koji su zgnječila vrata garaže.

Sjeća se i da su on i očuh spolja kroz prozor sestrine sobe ugledali stvorenje crvenih očiju i iskeženih zuba, ali da po ulasku u sobu nije bilo nikog – samo naslonjača koja se ljuljala naprijed nazad.

Drugom prilikom, majka mu je previjala ranu na ruci koju je dobio kada se na njega potpuno misteriozno srušio cijeli prozor, pored njih je za sto sjeo nepoznat čovjek i počeo da se igra nožem.

Džordž Luc je tvrdio da je posljednje noći u kući lice njegove žene trenutno postalo potpuno izborano i iskrivljeno i počela je da levitira iznad kreveta.

Danijel, koji je spavaću sobu dijelio sa bratom Kristoferom, tvrdi da su u isto vrijeme i njih dvojica lebdjeli, a zatim se velikom silinom “zakucali” u plafon.

Tvorci dokumentarca, brojni medijumi i specijalisti za paranormalne pojave i dalje imaju niz teorija.

Neki saosjećaju sa Danijelom i misle da je cijela njegova priča posljedica isključivo klasičnog porodičnog zlostavljanja.

Bobi Silvester, Danijelov rođak, kaže da je Džordž uvijek bio čudan i da ga se cijela porodica na neki način plašila.

“Nešto s njim nije bilo u redu”, kaže on.

Za skeptike iz Amitvila, Lucova strast prema okultnom je dovoljan dokaz da je par vjerovao u ono što je na detektoru laži rekao.

Naime, ljudi koji su već vjerovali u crnu magiju pošto su se doselili u kuću u kojoj se dogodilo masovno ubistvo, podložni su tome da sve pojave pripišu natprirodnim slama.

To je ono što psiholozi nazivaju sugestivnošću.

Danijel, s druge strane, možda ima iskrivljena sjećanja, budući da nema namjeru da se obogati od svoje priče.

Kuća sada ima druge stanare i potpuno je renovirana.

Pogledajte trejler za film "The Amytyville Horror" iz 1979.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније