Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

23. 11. 2014. 09:54 >> 09:51

PRODAT

Hitlerov akvarel vrijedi 130.000 eura

Akvarel koji je, 1914. godine naslikao bivši nacistički vođa Adolf Hitler, prodat je za 130.000 eura na aukciji u Nirnbergu.

"Kupac je porijeklom sa Bliskog istoka", izjavila je Katherine Weidler, direktorica Aukcijske kuće "Nirnberg Weidler".

Weidler kaže da je akvarel, poznat pod nazivom "Stara minhenska gradska kuća", jedna od 2.000 slika za koje se smatra da su nastale 1914. godine, u vrijeme kada se Hitler borio da zaradi za život kao umjetnik.

Akvarel dimenzija 28 puta 22 centimetara prodale su sestre, čiji đed ga je kupio 1916. godine. 

Ona je precizirala da su sestre odlučile da 10 odsto od prihoda bude dato humanitarnim organizacijama koje se brinu o hendikepiranoj djeci.

Pet drugih slika bivšeg nacističkog vođe prodato je po cijeni od 5.000 do 80.000 eura.

Ova aukcija privukla je zainteresovane iz cijelog svijeta, ne zbog umjetničke vrijednosti slika, već zato što je djelo Adolfa Hitera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније