Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

K. J. [ INDEX.HR ]

21. 04. 2024. 15:44 >> 15:45
1
Čitaj mi:

CVIJEĆE NA SVAKOM ĆOŠKU

Atina je najmirisniji grad u Evropi

Možda zvuči malo neobično, ali ako ste se ikada pitali koji grad najljepše miriše, imamo odgovor. Britanska kompanija HAYPP rangirala je top 10 evropskih gradova koji najljepše mirišu.

U istraživanju je obuhvaćeno 30 gradova u Evropi, ali i šire.

Gradovi su ocjenjivani na temelju čistoće, broja cvjećaara, pekara i parfimerija, a na prvom mjestu najmirisnijih gradova na svijetu našla se Atina u Grčkoj, piše Time Out, prenosi Index.hr.

Ovaj istorijski grad i jedna od najstarijih prijestolnica na svijetu dobila je ocjenu 8.3 od 10, i to zahvaljujući brojnim pekarama i prodavnicama iz kojih se šire aromatični mirisi, ali i zavidnom broju od čak 31 cvjećara koje prodaju mirisne bukete i 22 aromatične parfimerije.

Koji su se sve gradovi našli još na listi?

Na drugom mjestu je Pariz u Francuskoj, i to zbog mirisa bageta i čistih ulica, dok se na trećem mjestu našao Cirih u Švajcarskoj. Osim njih, na ovoj neobičnoj ljestvici našli su se Dablin (Irska), Luksemburg, Nikozija (Kipar), Kopenhagen (Danska), Bukurešt (Rumunija), Valeta (Malta) i Amsterdam (Holandija).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније