Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92 ]

09. 06. 2014. 11:49 >> 11:51

RUMUNSKI BREND

Francuzi vole "Dačiju"

Rumunija je najveća proizvodna baza Dačije, ali je Francuska najveće tržište za tu marku - za manje od devet godina od lansiranja Logana u toj zemlji, prodato je čak 600.000 vozila sa logom kompanije koju je preuzeo Reno.

 

Kako je objavljeno, Francuzi su za manje od deceniju kupili više od 232.000 Sanderosa, 150.000 Dastera, 100.000 Logan MCV-a i 57.000 Logan sedana. 

Renoova Dačija je lansirana u Francuskoj u junu 2005. godine, prvom generacijom Logana. Od tada, gama brenda se proširila na sedam modela - Logan, Logan MCV, Sandero, Duster, Lodgy, Dokker i Dokker Van.

Dačijina gama je najmlađa u Evropi, a rumunski brend je 2013. godine stigao do zavidnog petog mjesta na francuskom tržištu. Ove godine, do kraja aprila, Dačija je stigla do četvrtog mjesta kada su u pitanju individiualne kupovine, a Sandero se nalazi na samom vrhu kada je prodaja za pojedince u pitanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније