Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

10. 03. 2013. 09:42 >> 10:03
1

300M ISPOD POVRŠINE

VIDEO: U Meksiku otkrivena najdublja jama na svijetu

Najdublja otvorena jama na svijetu, 300m ispod površine, nalazi se blizu meksičkog grada Akismona.

Fotografkinja Ejmi Hinkl fotografisala je spektalukarne prizore u janauru, prilikom ekspedicije u ovu jamu, nazvanu "Podrumom lasta" (Sótano de las Golondrinas) zbog velikog broja gnijezda.

"Nekoliko desetina planinara ovdje je izgubilo život, ali uz dobru obavještenost i trening pećina je bezbjedna", rekla je Ejmi Hinkl.

Hinkl je dodala da planinari koriste tehniku jednog konopca ali zbog neravnih zidova, često su udaljeni 30 do 50 metara od njih, pa im je konopac jedini ulaz i izlaz iz jame.

Za ulazak u jamu potrebno je oko deset sekundi, ali povratak traje između 40 minuta i dva sata, u zavisnosti od vještine penjača.

Jama je dovoljno duboka da u nju stanu Kip slobode, Ajfelov toranj ili zgrada Krajslera. Njenom površinom, veličine tri fudbalska terena, tumaraju insekti, zmije, škorpioni i stonoge.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније