Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

13. 05. 2014. 08:40   >>  08:42

OD TEZGE DO SNOVA

Zaradio milijardu kao Del Boj

Bivši pijačni prodavac iz Plimuta ušao je na listu najbogatijih ljudi u Britaniji nakon što u prošloj godini zaradio čak 695 miliona funti, piše “Indipendent“.

Šezdesetdvogodišnji Kris Doson svojevremeno je napustio školu jer nije umio dobro da čita i piše. Međutim, počevši od pijačne tezge na kojoj je prodavao satove za 8,99 funti, izgradio je trgovačko carstvo – diskontni lanac “Rejndž“ (The Range) – koji danas vrijedi čak 1,28 milijardi funti, piše “Indipendent“.

Nakon veoma uspješne godine, Doson je ušao na listu britanskih milijardera, kojih sada ima ukupno 104 na ostrvu.

Doson je prvi “Rejndž” diskont otvorio 1989. godine, nakon čega se proširio po jugoistoku Engleske. Danas posjeduje 88 prodavnica u Engleskoj i Škotskoj. Objašnjavajući iznenadno povećanje svog bogatstva, Doson isti;e da posjeduje 100 odsto svoje kompanije, da nema dugova i da mu se tako sviđa.

“Uvek gledam da prođem što jeftinije, i to uključuje poslove sa onima koje volim da zovem ‘uznemirenim trgovcima’ – firmama koje su otišle u stečaj. Kada se to dogodilo MFI-ju, bio je ponuđen na prodaju za 68 miliona funti, a ja sam ga na kraju uzeo za manje od tri miliona. I sve smo to završili za tri dana”, kaže on.

Doson navodi da je kao dijete rijetko išao u školu i da ju je napustio ne stekavši bilo kakvo znanje, i sa problemima u čitanju i pisanju. Ipak, trudio se da ne propušta nijedan četvrtak u školi, jer je tada imao časove tehničkog obrazovanja. Sa drugarima je organizovao neku vrstu sindikata i namjerno su pravili loše radove, kako bi oni bili bačeni u smeće. Pošto je bio zadužen za pražnjenje kanti, uzimao je otpad i prodavao ga.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније