Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

07. 03. 2013. 11:30   >>  11:25

PROTEST

Nakon 15 mjeseci sišla sa stabla

Australijska ekološka aktivistkinja, koja se nastanila na jednom eukaliptusu prije 15 mjeseci, protestujući zbog sječe starih šuma u Australiji, odustala od akcije zbog šumskog požara.

Miranda Gibson, 31-godišnja nastavnica, popela se u decembru 2011. na eukaliptus na Tasmaniji, južnom australijskom ostrvu.

Sa 60 metara visine, od tada  je na Fejsbuku vodila kampanju udruženja "Still Wild Still Threatened".

Na savjet svoje organizacije, konačno je sišla, uz obećanje da će nastaviti akciju kad se ugasi požar koji hara na nekoliko kilometara udaljenosti. 

 

 

"Promjena smjera vjetra mogla bi brzo usmjeriti požar ovamo, pa ne bih imala vremena da pobjegnem" , objasnila je novinarima.

Njen boravak na stablu, simbolu australijske prirode, najduži je u istorijii Australije, saopštile su ekološke nevladine organizacije.

Godine 1995. na sjeveru države Kvinslend, Manfred Stivens proveo je 208 dana u sličnim uslovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније