Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

04. 03. 2013. 12:22   >>  12:18

CIPELE

Poseban dar za Racingera

Kreator i proizvođač cipela u središtu Meksika, 46-godišnji Armando Martin srećan je je što je Jozef Alojz Racinger od svoje nekadašnje papinske odore zadržao samo par cipela od teleće kože, koje je on izradio prošle godine.

 

Najavio je i da će penzionisanom Papi pokloniti još dva para cipela, crne i plave boje.

Martin, koji je svoj pogon u gradu Leonu otvorio prije 12. godina, priznaje da bi ta Racingerova odluka mogla da pridonese porastu prodaje i izvozu u Evropu i Sjedinjene Države, ali ističe da mu je još važnije što taj čin znači "javno priznanje da su Meksikanci i Latinoamerikanci u stanju da naprave proizvode vrhunskog kvaliteta".

 

Martin je Racingeru lično predao cipele uoči početka svečane mise koju je Benedikt XVI slavio u prigodi svog pohoda Meksiku u martu 2012. Tvrdi da se model Benedikt neće komercijalizovati. 

 

 

 


"Postoje samo dva para takvih cipela, jedan kod penzionisanog Pape i replika", rekao je pokazujući potonje koje dodiruje samo s gumenim rukavicama. 

"Osim toga, takve bi cipele bile skupe. Razmišljali smo da bismo slične mogli da poklonima biskupima koji to žele", dodao je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније