Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

04. 03. 2013. 11:24 >> 11:17

KONAČNO SREĆAN

U 89-oj prvi put pročitao knjigu

Veteran Drugog svjetskog rata napokon dobio najtežu bitku u svom životu: onu s nepismenošću. U 89-oj godini pročitao prvu knjigu: biografiju Džordža Vašingtona.



Ed Brej ima 89 godina i živi sam u gradiću u Oklahomi, a vlasnik je dva Grimizna srca (ordena koji predsjednik dodjeljuje stradalima u ratu).

Ipak, čitav svoj život čuvao je veliku tajnu za koju  kaže da je "najgore što mu se ikad dogodilo", a to je činjenica da nikad nije naučio da čita i piše.

Decenijama je skrivao tu svoju "sramotu". Kolega mu je pomagao s dokumentima na poslu, a supruga u ostatku života, sve dok 2009. godine nije preminula. 

Prošle nedjelje je uz pomoć profesora Tobija Tompsona sa "Univerziteta Nortisten Stejt" pročitao prvu knjigu u svom životu: biografiju Džordža Vašingtona i na taj način savladao prepreku ispred koje je stajao čitavog života.

Ujedinjene nacije procjenjuju da u svijetu ima više od 775 miliona ljudi koji ne znaju da čitaju i pišu.( Huffington Post)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније