Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

02. 03. 2013. 17:59 >> 17:53

KRITIKE

Četiri vrste životinja nastradale zbog patika Bijonse

Na prvi pogled možda izgledaju kao običan par patika kakav možete pronaći bilo gdje, ali riječ je o patikama koje su nastale po posebnoj narudžbi pop zvijezde Bijonse.

 

Ove su patike nastale od kombinacije kože krokodila, anakonde, raže i noja, a nije posebno iznenađenje da su svi, od udruženja za zaštitu životinja, preko medija, pa sve do njenih obožavatelja, njen dodatak ormaru s obućom nazvali ,,okrutnim".

Riječ je o djelu dizajnerke Isabel Marant koju je dodatno ukrasila američka firma Perfectly Made Kicks, a ovo nije prvi put da su se našle na udaru kritike. Iako tvrde da su kožu nabavili legalnim kanalima od dobavljača u Njujorku, mnogi se pitaju nije li riječ o prilično odbojnom hiru bogatih i razmaženih. Naime, i njen je suprug, reper Jay-Z, ranije je naručio još "opasniji" par zbog kojeg su nastradali tele, noj, piton, boa, krokodil, gušter, aligator i raža, a bilo je tu i imitacije slonovske kože.

,,Legalno je. Ne mislim da će se svidjeti društvima za zaštitu životinja, ali legalno je", kaže direktor kompanije PMK Andre Skot i dodaje: ,,Životinje nisu pretučene, ubijene ili povrijeđene u proizvodnji ovih patika".

Naravno, teško je povjerovati u ovu izjavu jer postavlja se pitanje kako neko dolazi do kože bez ubijanja životinja.

Iz PETA-e, međutim poručuju da ove patike dolaze uz visoku cijenu.

,, Mnoge su životinje žive oderane kako bi ovaj par patika došao u ruke neke zvijezde", poručuju iz PETA-e.

Okrutne metode koriste se kako bi proizvođači došli do kože ovih životinja.

Na primjer,  anakondama, kako bi im opustili kožu, u usta guraju cijevi i pune ih vodom poput balona, a nakon nekoliko minuta, koža se zarezuje i guli sa životinje. Nadalje, mladunčad nojeva ubijaju prije nego napune godinu dana, a odrasle nojeve guše kukuljicama natopljenim vodom, tresu elektrošokovima, a nakon toga im režu vratove kako bi iskrvarili.

Krokodile drže u skučenom prostoru, a zatim ih ubijaju pucnjem u glavu dok ražama zbog modnih prohtjeva bogatih prijeti istrebljenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније