Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

01. 03. 2013. 10:55   >>  10:48

ZA POŠTOVANJE

Zemlje koje zaista brinu o ljubimcima

Donosimo listu zemalja u kojima se o životinjama vodi računa više nego u ostatku svijeta.

 

Austrija

Kada je riječ o poštovanju prava životinja, ovdje postoje možda i najoštriji zakoni na svijetu koji zabranjuju svaku vrstu surovosti nad životinjama.

Na primjer, ilegalno je u Austriji prodavati mačiće i štenad u pet šopovima, a cirkusima da drže tigrove i lavove. 

Ljudima je zabranjeno da kupiraju uši i repove svojim psima, drže ih vezane na lancu, zabranjene su davilice i električne ograde.

Holandija

Ako ste vatreni ljubitelj životinja, Holandija je mjesto za vas. Ovdje toliko cijene prava životinja, da osobe koje su vegeterijanci imaju popust na zdravstveno osiguranje.

Kanada

Iako samo 59 odsto Kanađana ima barem jednog psa ili mačku, Kanada je zapravo jedno od najboljih mjesta na svijetu na kom možete živjeti s vašim ljubimcem, naročito ako je on aktivan. 

Vaš ljubimac bi vam bio zahvalan na velikom prostoru za trčanje. 

Uz to, ovo je jedna od rijetkih zemalja u kojima pse prilikom ulaska u zemlju ne drže u karantinu u toku zdravstvenih provjera.

Italija

"Ako ste zlatna ribica", nema ljepšeg mjesta za vas od Italije. Tu je nelegalno da se ukrasne ribice drže u staklenim kuglama, a zabavnim parkovima da za nagradu dijele ribice, pilići ili zečevi. 

Šta više, sve ptice koje su društvene moraju se kupovati u parovima.

Engleska i Vels

Zakon u Engleskoj i Velsu nalaže da vlasnici imaju pravnu dužnost da brinu o pet osnovnih potreba svojih ljubimaca – da im pruže mjesto za život, odgovarajuću ishranu, mogućnost da izraze normalno ponašanje, mogućnost da budu smješteni sa ili odvojeno od drugih životinja i liječenje u slučaju bolesti ili povrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније